nieuws

Oer-Hollands interieur voor KNSB

Interieur

Het interieur van het nieuwe bondsbureau van de KNSB verwijst naar waar de bond voor staat. Schaatsen en dan met name het schaatsen in de vrije natuur. Buro Bogaarts baseerde het ontwerp op het beeld waarmee we allemaal ooit begonnen zijn met het schaatsen, een dichtgevroren plas met rietkragen. Het resultaat is een oer-Hollands interieur waarin de toegepaste kleuren, pure materialen, texturen en het meubilair van De Vorm zorgen voor de bijpassende uitstraling.

Oer-Hollands interieur voor KNSB

De verschillende facetten uit het werkveld van de KNSB zijn door Buro Bogaarts verwerkt in het interieur. Zo wordt men in de trapopgang verwelkomd door middel van kleurige afbeeldingen van alle onderdelen uit het werkveld van de KNSB. Op de route naar de grote vergaderruimte hangen 52 banieren, die samen een tijdlijn vormen van alle schaatshoogtepunten. Onder een metershoog daklicht bevindt zich een wandvullende afbeelding van schaatsers in de omgeving van Kinderdijk. Maar ook een zomerlandschap als domein van de inline skaters ontbreekt niet.

Materialen

In het interieur zijn veel kleuren toegepast die geïnspireerd zijn op de dichtgevroren plassen met rietkragen. Dit is vertaald naar vloerafwerking, stoffering en meubilair. Er is gekozen voor pure materialen zoals wol, eiken en vilt, die passen binnen dit oer-Hollandse concept.

knsb 

De Vorm

In het ontwerp is het meubilair van het Nederlandse merk De Vorm gebruikt. De door Sebastian Herkner ontworpen essenhouten Clip Chairs staan door het hele interieur en refereren aan de keukenstoel die bij elke eerste schaatspogingen mee het ijs op gaat. De Pod van Benjamin Hubert zorgt voor concentratieruimte. Deze stoelen van gerecyclede petflessen sluiten de gebruiker volledig af van de buitenwereld door de geluidsdemping van het materiaal.

Het Nieuwe Werken

Het interieur is opgedeeld in vier zones. De bureaus bevinden zich aan de gevel voor optimale daglichttoetreding. De samenwerkingsplekken liggen in de open ruimte. Afgesloten ruimtes die centraal zijn gepositioneerd doen dienst als overleg- en focusplekken. Om interne communicatie te bevorderen en de zichtlijnen optimaal te benutten, is ervoor gekozen deze plekken te vervaardigen van glas. Vergaderen kan in de boardroom.

Het nieuwe onderkomen van de KNSB bevindt zich in het kantorencomplex van kunstijsbaan De Vechtsebanen in Utrecht.

Reageer op dit artikel