nieuws

Nieuw leven voormalige jeansfabriek Montreal

Interieur

Het voorstel van Lemay voor de renovatie van een voormalig jeansfabriek in Montreal is tot winnaar uitgeroepen. In het fabriekspand is de Ubisoft Montreal Studio gevestigd, samen met het architectuurinstituut van Montreal initiatiefnemer van de prijs.

Nieuw leven voormalige jeansfabriek Montreal

De jury liet zich bij de beslissing voor Lemay overtuigen door de efficiënte indeling van werkruimtes, de integratie van het meubilair in de bestaande architectuur, de informele werkgebieden en de sterke identiteit van het project. Daarnaast was de plaatsing van de gebruikers in het centrum van het gebouw doorslaggevend. 

Belangrijk onderdeel van het ontwerp van Lemay is de route door het gebouw, van de straat tot het dak. Met deze gematerialiseerde symbolische route kunnen werknemers zich oriënteren in het gebouw. De ruimtes op de lagere verdiepingen zijn minder organisch dan op de bovenste etages. Lemay verwijst hiermee naar ‘het opklimmen’ naar succes.

Montreal_2 

Nominaties

Het ontwerp van Lemay werd verkozen boven de inzendingen van:
–   Atelier Pierre Thibault samen met David Tajchman Architectures
–    Jean de Lessard Designer Créatif and Vad Associés Designers in samenwerking met Héloïse Thibodeau Architecte, Zone Signature, Upperkut and Technorme
–    Moureaux Hauspy Associés Designers and Provencher Roy Associés Architectes en TP1
–     Sid Lee Architecture

Reageer op dit artikel