nieuws

Oorspronkelijke Steltman stoel Rietveld te koop

Interieur

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Steltman stoel van Gerrit Rietveld komt dit bijzondere meubel voor het eerst in de oorspronkelijke, met leer beklede uitvoering op de markt. Het ontwerp van een van Nederlands bekendste en meest veelzijdige ontwerpers wordt in een genummerde oplage van 100 stuks uitgebracht.

Oorspronkelijke Steltman stoel Rietveld te koop

De Steltman stoel wordt geïntroduceerd tijdens PAN Amsterdam, de beurs voor kunst, antiek en design (24 november – 1 december 2013), in de stand van Steltman Juwelier uit Den Haag. Gerrit Rietveld ontwierp de Steltman in 1963 speciaal voor deze juwelier. De speciale limited edition van Rietvelds laatste ontwerp is gemaakt op basis van de originele tekeningen en één van de twee originele stoelen, die momenteel te zien is in het Amsterdamse Rijksmuseum. De Steltman is het eerste meubel van Rietveld Originals na de overname door het Nederlandse investeringsfonds Ambacht Participaties (Ampar).

Bekleed met leer

Initiatiefnemer Titus Darley van Ampar vertelt dat de Steltman de eerste in een serie authentieke ontwerpen is, die zij in samenspraak met de erven Rietveld op de markt zullen brengen. In tegenstelling tot de bekendere houten versie is de limited edition net als het origineel dat Rietveld voor de juwelier maakte bekleed met leer.

Door terug te keren naar de beklede versie komt een belangrijk aspect van het ontwerp weer voor het voetlicht: de verschillende frandelen waaruit Rietveld de stoel samenstelde zijn weer als losse elementen te herkennen. De stoel wordt geleverd met een speciaal vormgegeven doos met een certificaat en uitleg over de historie van de stoel. Het logo dat Rietveld voor de Haagse juwelier ontwierp is met het oplagenummer aangebracht onder de zitting. Deze speciale limited edition van de Steltman verschijnt in een oplage van 50 rechter en 50 linker exemplaren en in een witte en een bijzondere donkergrijze variant.

Bijzondere oplage

De bijzondere gelimiteerde oplage is op PAN Amsterdam te zien bij Juwelier Steltman en bij Galerie Priveekollektie, waar de stoel ook wordt verkocht. De prijs van de gelimiteerde oplage bedraagt € 3745,- Naast de gelimiteerde en genummerde uitgave brengt Rietveld Originals de Steltman ook in een reguliere versie op de markt. Deze stoel is vanaf 1 december leverbaar vanaf € 1748,-.

 

Reageer op dit artikel