nieuws

Nederlandse wint designprijs in Italië

Interieur

De 26-jarige Lenneke Langenhuijsen uit Den Bosch heeft in Venetië één van de prijzen gewonnen op de kunstbeurs Open Design Italia 2013. Haar project Wooden Textiles was volgens het designtijdschrift Ottagono de beste van zo’n 90 inzendingen.

Nederlandse wint designprijs in Italië

 

 

 

De jury, met onder meer Claudy Jongstra, vond het werk van Lenneke Langenhuijsen origineel en van hoge kwaliteit. De Nederlandse gebruikt speciaal hout, dat ze haalt op het eiland Tonga in de Stille Zuidzee. Daar leerde ze van de lokale bevolking hoe het hout wordt bewerkt tot textiel. Ze gebruikt de stof vervolgens in wandtapijten en meubels.

Wooden Textiles 

Open Design Italia wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Doel is het steunen van zelf-producerende designers, die kleinschalig en duurzaam werken.

Reageer op dit artikel