nieuws

Kleurige markthal

Interieur

Nu de Markthal van MVRDV steeds meer vorm krijgt komt ook de afwerking meer in zicht. Momenteel werken monteurs aan een ‘legpuzzel’ van 4350 panelen die aan de binnenkant van de boog komen. Samen vormen de panelen van 1,5 x 1,5 meter een kleurrijke wandversiering van 11.000 vierkante meter voorzien van groenten, fruit en vis.

Kleurige markthal

De beelden van groenten, bloemen en fruit lijken gefotografeerd, maar zijn allemaal met de computer opgebouwd. De gecomprimeerde bestanden zijn opgeknipt in losse printbestanden, voorzien van een profiel en een unieke code. Die zijn met een controle-script samengevoegd tot een complete wandpuzzel. Inclusief alle openingen van ramen en ventilatieroosters. Het unieke nummer van ieder paneel is gekoppeld aan het assenstelsel.

markthal_eesteren
De plafondpanelen worden in uiterste precisie door J.P. van Eesteren aangebracht.

Naast de wandelementen wordt de markthal ook versierd met plafondelementen die de ‘Horn of Plenty’ verbeelden. Grondlegger hiervan is multimediakunstenaar Arno Coenen samen met Iris Roskam,Michiel van Iperen, Frank aan de Stegge, Dustin Kershaw, Marinus de Ruiter samen met Winny Maas, Frank Hanswijk en geproduceerd door Mothership : Faye Ellen en Mathijs Goorhuis.

 Markthal Impressies ´Horn of Plenty´ afkomstig van www.ArnoCoenen.nl

Reageer op dit artikel