nieuws

Start HEMA ontwerpwedstrijd

Interieur

Deze week is de HEMA ontwerpwedstrijd 2014 van start gegaan. De 27e editie heeft als opdracht ‘koken en tafelen’, een bijzonder vormgegeven oplossing waarmee je koken en tafelen makkelijker en mooier maakt’. Insturen kan tot en met 11 april 2014.

Start HEMA ontwerpwedstrijd

Voor de ontwerpwedstrijd wordt aan studenten mode- en productvormgeving aan Nederlandse academies en hbo- opleidingen gevraagd dat ene goed vormgegeven HEMA product te ontwerpen waarmee zij het makkelijker en mooier maken om te tafelen en te koken. Dat kan binnen zijn, maar ook buiten. Gedacht kan worden aan slimme kook- en keukenhulpjes en handige producten om sneller te koken of meer ruimte te creëren in die krappe keuken. Of misschien zet het thema sommige studenten aan om in te spelen op trends als ‘gezond eten’ en ‘eten om mee te nemen’ of maken zij een product waarmee een etentje nog gezelliger wordt.

Eervolle vermelding 2012 Ketel Binkie in productie

Ketel Binkie, een ontwerp van de HEMA ontwerpwedstrijd 2012, is vanaf 4 november aanstaande in de Nederlandse en Belgische winkels én online verkrijgbaar. Tim Braams kreeg met zijn Ketel Binkie een eervolle vermelding van de vakjury en werd tweede in de Publiekswedstrijd.

Ketel Binkie is een mooi functioneel design object en combineert het nostalgische beeld van een ketel boven een vuurtje met de functionaliteit van een moderne waterkoker. De snoerloze waterkoker met indicatielampje is 360 graden draaibaar op de voet en maakt het waterkoken nog eenvoudiger.

Meer informatie op www.hema.nl/ontwerpwedstrijd

Reageer op dit artikel