nieuws

Het Verzameld Breiwerk van Loes Veenstra

Interieur

Gemiddeld tien truien per jaar, bijna zestig jaar lang: sinds 1955 grijpt Loes Veenstra naar haar naalden en breit ze truien. De honderden creaties gingen al die jaren direct de doos in haar huis aan de 2e Carnissestraat in Rotterdam. Het resultaat is een verzameling van meer dan 500 wollen truien, zonder breipatronen gemaakt en bovendien nooit gedragen.

Een bijzondere vondst van Museum Rotterdam die samen met Wandschappen en ontwerper Christien Meindertsma er een boek over maakte, ‘Het Verzameld breiwerk van Loes Veenstra uit de 2e Carnissestraat’. Tijdens de boeklancering op 31 oktober wordt een selectie van de truien geveild.

Om de uitgave van het boek te vieren, vindt voorafgaand aan het event een tweegangen diner plaats. Voor € 17,50 per persoon kunnen geïnteresseerden van 18 tot 19.30 uur een hapje eten in Hotel Droog te Amsterdam om vervolgens aan te sluiten voor de lancering en truienveiling in hetzelfde gebouw. Dit tweede deel van de avond is gratis en zal om 20.00 uur beginnen en 22.00 uur eindigen. Aanmelden via Hotel Droog.

Reageer op dit artikel