nieuws

Hotel Modez geopend in Arnhem

Interieur

In de Arnhemse wijk Klarendal is zaterdag het modehotel Hotel Modez geopend. Illustrator Piet Paris werkte als curator twee jaar aan het logo, het concept en de inrichting.

Hotel Modez geopend in Arnhem

 

 

 

 

Paris werkte bij de realisatie van het hotel samen met meer dan dertig gevestigde modeontwerpers, zo meldt de website Fashionunited. Het project is een initiatief van woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem, die sinds begin 2000 werkt aan de opwaardering van de wijk Klarendal.

Om de leefbaarheid te verbeteren investeert de woningcorporatie in panden en geeft deze een nieuwe culturele bestemming. Zo is het Modekwartier tot stand gekomen, een buurt vol winkels en ateliers van jong ontwerptalent en gevestigde namen. Hotel Modez is onderdeel van dit project.

Mode

Alle ruimtes in het hotel hebben te maken met mode. De gasten ontbijten als het ware in de werkkamer van een couturier en is de lift ingericht als modemuseum die gebruikers bij elke verdieping langs modefotografie en illustraties leidt.

De twintig kamers die het hotel telt zijn ingericht door modeontwerpers van wie een groot deel studeerde aan de ArtEZ of een atelier heeft in de stad. Onder meer Bas Kosters, Humanoid, Francisco van Benthum en Monique van Heist hebben een kamer ingericht.

Nexit

NEXIT werkte sinds 2009 aan het concept en het ontwerp van het gebouw en was ook BIM manager in het proces. Daarnaast is NEXIT ook verantwoordelijk voor het ontwerp van diverse vaste inrichtingen voor het hotel. Dit deed Nexit in opdracht van de Arnhemse corporatie Volkshuisvesting, Hotel Modez en café Caspar.

Tevens voerde NEXIT, in opdracht van de exploitanten, de regie over de diverse overige inrichtingen van zowel hotel Modez, als het grand cafe Caspar (begane grond) waarbij onder andere werd samengewerkt met mode illustrator Piet Paris die het logo voor Modez ontwierp en het mode thema van het hotel in samenwerking met verschillende mode ontwerpers verder heeft uitgewerkt. Naast Paris werd voor het grand café samengewerkt met de ontwerpers Tejo Remy, Rene Veenhuizen, Sjoerd Vroonland en Arjan Vaandrager.

De prijzen per nacht variëren van 85,50 euro voor een kleine eenpersoonskamer tot 159 euro voor een suite.

 

Reageer op dit artikel