nieuws

Group A wint interieurontwerp ‘De Rotterdam’

Interieur

Na een Europese aanbestedingsprocedure is GROUP A in samenwerking met Studio Makkink & Bey en Roukens + Van Gils geselecteerd uit 32 aanmeldingen voor het interieurontwerp van de 40.000 m2 nieuwe gemeentelijke kantoren in De Rotterdam op de Wilhelminapier in Rotterdam.

Group A wint interieurontwerp ‘De Rotterdam’

 

 

Het gebouw (OMA) en zal in de loop van 2014 worden opgeleverd. De Gemeente Rotterdam, als grootste huurder, is opdrachtgever voor het interieur en betrekt haar nieuwe huisvesting begin 2015.

De gemeentelijke kantoren zullen 33 verdiepingen betrekken in de middelste van de drie torens. Het ontwerp van Group A reflecteert een ‘verticale stad’ die verbinding legt tussen ‘stedelijke knooppunten’ voor collectief gebruik, ontmoeting en interactie.

Het ontwerp en de inrichting van de ‘stedelijke knooppunten’ wordt gestuurd door het gemeentelijk ‘Social-Return-On-Investment’- initiatief, en vindt haar inspiratie in de Rotterdamse culturele verscheidenheid en kleurrijke gemeenschap.

Reageer op dit artikel