nieuws

Thonet Nederland failliet

Interieur

De crisis deelt harde klappen uit aan de Nederlandse meubelindustrie. Na Lensvelt is nu ook het faillissement van de Nederlandse vestiging van Thonet uitgesproken. Frans Bruinsma, de directeur van de Nederlandse vestiging, blijft actief met zijn andere merken, waaronder het Italiaanse stoelenmerk Lamm. Thonet Duitsland heeft Jan-Hein Vogel aangesteld als Countrymanager Nederland.

Thonet Nederland failliet

 

 

 

 

Sinds maart vorig jaar was de Nederlandse vestiging van Thonet gevestigd in de Utrechtse Toonkamer, waar de klassieke stoelen uit gebogen hout en de buismeubelen naast de eigentijdse producten van bekende ontwerpers staan. Het hoofdkantoor en de productie van het Duitse familiebedrijf Thonet bevindt zich in Frankenberg.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel