nieuws

RBS Amsterdam heeft Mooiste Trap

Interieur

Deze week ontvingen Willem Heyligers en werkorganisator Mehmet Aydin de award voor de Mooiste Trap van het Jaar. De trap, onderdeel van UNStudio’s ontwerp RBS in Amsterdam, ligt in een opening tussen drie verdiepingen. De bovenste twee verdiepingen zijn verbonden door de transparante trap met een schijnbaar zwevend bordes.

RBS Amsterdam heeft Mooiste Trap

 

Willem Heyligers van Heyligers Design + Projects: “Het UNStudio gebouw kenmerkt zich onder andere door de vides die zich uitstrekken over drie verdiepingen en verspreid over het gebouw voorkomen. Vanuit RBS was er de wens om meer interactie te verkrijgen tussen de verschillende etages. Om dit te bereiken hebben we een unieke trap geplaatst die aansluit bij de uitstraling van het gebouw. De trap, welke twee verdiepingen verbindt, lijkt te zweven in de hoge ruimte: het bordes hangt geheel vrij, waardoor de trap een enorme ruimtelijke kwaliteit krijgt.”

Mooiste Trap van Nederland 2012 

Dit jaar vond de verkiezing Mooiste Trap van het Jaar, een initiatief van EeStairs, voor de twaalfde keer plaats. De winnaar wordt bepaald via een verkiezing op Facebook en www.trappen.info

  

 

Reageer op dit artikel