nieuws

Gloeilampplantsoen wint YOUR Street Eindhoven

Interieur

Het Gloeilampplantsoen is de winnaar van ontwerpwedstrijd YOUR Street in Eindhoven. De tweede en derde plaats gaan naar ‘Street Food Lighting’ en ‘Kwiek’. De drie winnende concepten zijn later deze maand tijdens de Dutch Design Week te zien in een speciale tentoonstelling in het Designhuis in Eindhoven.

Gloeilampplantsoen wint YOUR Street Eindhoven

 

Het winnende concept, gemaakt door Designbrigade Beukenlaan (Berry Sanders, Cindy van den Bremen, Ellen de Vries en Vincent Wittenberg) moet de beleving van het gebied rondom station Eindhoven Beukenlaan verbeteren. Door de paden van het aangelegen, gloeilampvormige park in ere te herstellen, draagt het concept direct bij aan het gevoel van veiligheid. De inrichting moet ook andere mensen stimuleren om deze paden weer te gaan bewandelen.

De tweede en derde plaats gaan respectievelijk naar ‘Street Food Lighting’ van Jorge Mañes Rubio (Seethisway), een verlichtingsconcept met nieuwe media, en ‘Kwiek’ van ontwerpers Manuel Wijffels, Janne van Kollenburg en Lotte van Wulfften Palthe, waarmee sociale betrokkenheid en interactie van 65-plussers in de openbare ruimte van de wijk Woenselse Heide worden gestimuleerd.

Met de ontwerpwedstrijd YOUR Street daagden Capital D, Premsela en Design Indaba creatieven uit tot het bedenken van concepten ter verbetering van de straat en de openbare ruimte in Eindhoven. Alle inzendingen zijn in twee rondes beoordeeld op hun haalbaarheid, kwaliteit en relevantie. Na een eerste shortlist van tien, verkoos een internationale jury vorige week de drie beste inzendingen.

De winnende drie concepten zijn van 20 tot en met 28 oktober te zien in een speciale tentoonstelling in het Designhuis tijdens Dutch Design Week te Eindhoven. Voor de realisatie en uitvoering van de beste twee stellen Dutch DFA en de gemeente Eindhoven bedragen van respectievelijk 10.000 en 5.000 euro beschikbaar. De prijsuitreiking is op maandag 22 oktober.

 

Reageer op dit artikel