nieuws

Borre Akkersdijk wint Mini Young Designer Award

Interieur

Ontwerper Borre Akkersdijk is door een internationale jury voor zijn gehele portfolio gekozen tot winnaar van de MINI Young Designer Award. De jury waardeerde onder andere zijn vernieuwende en frisse benadering van textiel waarmee hij bestaande materialen in een nieuwe context plaatst.

Borre Akkersdijk wint Mini Young Designer Award

 

 

 

Uit het juryrapport “In de projecten van Borre Akkersdijk komen diverse disciplines samen, zoals grafisch ontwerp, animatie en mode. Hij gebruikt innovatieve materialen en productiemethoden en bekijkt textiel vanuit een productperspectief, niet perse als aspect van mode. Door zijn manier van textielgebruik geeft hij de kleding een extra driedimensionaliteit. Zijn portfolio getuigt van uitstekend werk, waarin zijn verhaal in diverse uitingen (film, mode, grafisch) consequent wordt uitgedragen.”

DDA zijn internationale prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De prijzen worden uitgereikt in de vier hoofdcategorieën Product, Ruimtelijk, Communicatie en Vrije vormgeving. Speciale prijzen zijn The Golden Eye (het meest succesvolle ontwerp van afgelopen jaar), de MINI Young Designer Award (aanmoedigingsprijs voor jong talent), de Beste Opdrachtgever Award en de BNO Piet Zwart Prijs – life time achievement award, de oeuvreprijs van DDA.

  

 

Reageer op dit artikel