artikel

Samenwerking circulair inrichten tussen Gispen en UMC

Interieur

Universitair Medisch Centrum Utrecht en Gispen hebben dit voorjaar een samenwerkingsovereenkomst voor tien jaar ondertekent voor de circulaire inrichting van het UMC Utrecht. De langdurige samenwerking stelt beide partijen in staat hun circulaire prestaties steeds verder te verbeteren.

Samenwerking circulair inrichten tussen Gispen en UMC
TM-Doc van Gispen

Na een intensief aanbestedingstraject met de circulaire economie als uitgangspunt, koos het UMC Utrecht voor Gispen als partner en huisleverancier. Daarbij gaat het zowel om standaardmeubilair zoals diverse typen bureaus en bureaustoelen, vergadertafels- en stoelen, kasten en ladeblokken, als speciaal meubilair voor onder meer wachtkamers, spreekkamers en kantines.

Matthijs Elsing, senior business manager Zorg bij Gispen: ‘We denken mee met circulaire oplossingen voor het UMC Utrecht. We kunnen bijvoorbeeld, gebruikmakend van bestaande onderdelen van meubilair dat we in het verleden al op grote schaal leverden, nieuw meubilair ontwikkelen. Een concreet voorbeeld is de TM Doc, een werkplek voor specialisten die we samen met een aantal ziekenhuizen ontwikkelden en die volledig voldoet aan de wensen van nu, met de inzet van bestaande Gispen NEXT-onderstellen uit 1994.

Het UMC Utrecht heeft Gispen ook gevraagd om correctief onderhoud en waar nodig preventief onderhoud te verzorgen, evenals het meubelmanagement en desgewenst interieuradvies.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels