artikel

Ambachtelijk vakmanschap heer en meester bij Alape

Interieur

Alape produceert alle waskommen en wastafels van geglazuurd staal. De onvergelijkbare vormzuiverheid van de Alape waskommen kan alleen bereikt worden door de grote mate van ambachtelijk vakmanschap in het productieproces. Iedere waskom wordt handmatig vervaardigd. Hierdoor blijft de waskom binnen het productieproces voor speciale wensen continu veranderbaar.

Alapa - Advertorial

De kwaliteiten van geglazuurd staal

Geglazuurd staal combineert de kracht en de vormgevingskwaliteiten van staal met de hardheid en chemische weerstand van glas in een homogene vorm. Met dat doel wordt op het staal het glazuur – een flinterdunne laag emaille – handmatig en in meerdere lagen aangebracht en ingebrand. Door het brandproces versmelt het glazuur onafscheidelijk met de stalen kern tot een uniek en slagvast materiaal – geglazuurd staal. Het gesloten, niet poreuze oppervlak is volledig hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig. Een hoogwaardig geluiddempend systeem van Alape zorgt er bovendien voor dat de waskommen een edel klankeffect bezitten.

‘Geglazuurd stalen waskommen bieden vormzuiverheid en kwaliteit op het hoogste niveau’

Handgemaakt

Om staal tot een waskom of wastafel te vormen is een speciaal soort staal nodig. Met behulp van een mal en een druk van 1000 ton wordt de stalen plaat één voor één omgevormd tot waskom. Elke vorm en iedere positionering is hierbij mogelijk. Met behulp van een lasersysteem worden nauwkeurig de contouren uit de ruwe vorm gesneden, evenals de gewenste uitsparingen voor kranen en montagegaten. Als een beschermende huid worden vervolgens de afzonderlijke glazuur lagen met de hand gespoten. Iedere waskom wordt op deze wijze handmatig vervaardigd. 

Alape Advertorial

Custom made

Omdat de waskommen, in tegenstelling tot keramiek, niet aan een vooraf gedefinieerde gietvorm gebonden zijn, blijven zij binnen het productieproces voor speciale uitvoeringen continu veranderbaar. Zo kunnen bijvoorbeeld individuele breedteafmetingen en op de millimeter nauwkeurige uitsnijdingen voor armaturen, lotiondispensers of tissuehouders in de wastafels geïntegreerd worden. Voor speciale projecten is het zelfs mogelijk waskommen te fabriceren in specifieke ralkleuren.

Alape Advertorial

Innovatie door traditie

Sinds de oprichting in 1896 door Adolf Lamprecht in Penig, Duitsland, heeft Alape zich op permanente innovatie toegelegd. Ook vandaag de dag staan de vervolmaking van het emailleer- en omvormingsproces en de ontwikkeling van hoogwaardige en esthetische wastafelmeubeloplossingen op de voorgrond. Alape is sinds 2001 een handelsmerk van Dornbracht Group. Op twee locaties in Goslar, Duitsland, wordt met meer dan 200 medewerkers wastafelmeubel- oplossingen ontwikkeld en in de fabriek geproduceerd.

Meer informatie over de esthetische waskommen collecties van Alape is te vinden op www.alape.com

 

Foto's

Reageer op dit artikel