nieuws

Agendatip: Dag van de bouw en Dag van de Architectuur Den Haag

Geen categorie

Morgen vindt door heel Nederland de Dag van de Bouw plaats, waarbij zo’n 160 bouwplaatsen open gaan voor het publiek. Daarnaast vindt in Den Haag de Dag van de Architectuur plaats. Op deze manier kunnen bezoekers zowel het bouwproces als de volledige architectuur bekijken.

Agendatip: Dag van de bouw en Dag van de Architectuur Den Haag

 

De elfde editie van de Dag van het Bouw geeft een kijkje achter de hekken van de bouwplaatsen die normaal zijn afgesloten voor het publiek. Bezoekers krijgen een rondleiding of kunnen zelf aan de slag gaan door te timmeren of metselen en bij sommige projecten mag ook een hijskraan bezocht worden. Op deze manier is er voor elk wat wils. Zo kunnen bezoekers in Leeuwarden een kijkje nemen bij het nieuwe Thialf, is de Spoorzone Tilburg geopend voor het publiek en is de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag te bezoeken.

 Foto: Martijn Zegwaard

In Den Haag vindt daarnaast nog de Dag van de Architectuur plaats. Hier kunnen bezoekers informatie inwinnen bij het centrale punt in het Wijnhavenkwartier, waar ook verschillende workshops en lezingen plaatsvinden. Daarnaast vinden er georganiseerde wandelingen en fietstochten plaats. Bezoekers kunnen eveneens op eigen gelegenheid de architectuur van Den Haag bezoeken. Zo is Urban Farm De Schilde open voor het publiek en kunnen zij een kijkje krijgen achter de schermen van het Stadshuis.

Reageer op dit artikel