nieuws

Tracy Metz ontvangt Maaskantprijs

Geen categorie

Journalist, auteur en presentator Tracy Metz is winnaar van de Grote Maaskantprijs 2016. Tracy Metz krijgt de prijs vanwege de vele publicaties, activiteiten en initiatieven die zij sinds 1980 heeft ontplooid. “Metz brengt met haar activiteiten bij herhaling relevante en urgente zaken en ontwikkelingen onder de aandacht van zowel een breed als vakinhoudelijk publiek”, aldus de jury

Tracy Metz ontvangt Maaskantprijs

Tracy Metz zoekt en vindt in haar werk raakvlakken tussen verschillende disciplines en onderwerpen, zo valt te lezen in het juryrapport. Ook roemt de jury de vanzelfsprekende manier waarop ze haar werk laagdrempelig presenteert.

Groot publiek

Deze bijzondere kwaliteit als boodschapper en vertaler van gedachtegoed op meerdere niveaus en podia spreekt de jury bijzonder aan. “Temeer omdat het vakgebied gebaat is bij goede analyses en zichtbaarheid van de waarde en kracht van ontwerp en het gedachtegoed van ontwerpers. De jury prijst haar kunde om nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen en de toegevoegde waarde en kwaliteit van ontwerp en ontwerpers van de gebouwde en natuurlijke omgeving duidelijk te maken aan een groot publiek.”

Duizendpoot

Naast haar werk als publicist van artikelen en boeken initieert ze diverse andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld de maandelijkse live talkshow en digitaal magazine ‘Stadsleven’. Artikelen van haar hand verschijnen in diverse vakbladen, alsmede in NRC Handelsblad, Parool, De Groene Amsterdammer en Architectural Record. Actuele ontwikkelingen op het gebied van (inter)nationale architectuur en ruimtelijke kwaliteit staan daarbij zonder uitzondering centraal, maar ook fotografie, beeldende kunst en design passeren regelmatig de revue. Met de publicatie ‘Zoet&Zout: Water en de Nederlanders’ (2012), trof Metz op succesvolle wijze doel (Gouden Tulp 2012). Op overtuigende wijze worden hierin nieuwe manieren van de omgang met water alsmede de dreiging ervan beschreven. Daarnaast is ze directeur van het John Adams Institute.

De jury heeft de hoop dat deze initiatiefrijke en ondernemende kandidaat de nu geprezen kwaliteiten en kunde nog voor langere tijd en op veel andere (internationale) niveaus kan blijven etaleren en zelfs zal uitbreiden.

Uitreiking

Tracy Metz is de 18e winnaar van Grote Rotterdam-Maaskantprijs. Ze ontvangt de prijs op vrijdag 4 november uit handen van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en voorzitter van het bestuur van de Stichting Rotterdam-Maaskant.

Reageer op dit artikel