nieuws

Joost Hovenier overleden

Geen categorie

Een van de oprichters van Office Winhov is afgelopen zaterdag overleden. Joost Hovenier werd 52 jaar. Samen met Jan Peter Wingender richtte hij in 1995 Wingender Hovenier Architecten op, dat later werd hernoemd tot Office Winhov. Hij was fervent woningbouwer: binnen de VINEX-opgave lukte het hem om tot onorthodoxe typologische oplossingen te komen, in binnenstedelijke context verkoos hij continuïteit boven spektakel.

Joost Hovenier overleden

Met zijn bureau verwierf Joost Hovenier bekendheid met het woningbouwplan in Vijfhuizen. Hierin tekenden zich de volwassen kenmerken af van de architectuur van Office Winhov: intelligente baksteenarchitectuur en slimme plattegronden. Daar voegde Joost een voorliefde voor complexe opgaven en zorgvraagstukken aan toe.

Naast zijn betrokkenheid bij de bureauprojecten is Joost lid van adviescommissies op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en is hij plaatsvervangend voorzitter van de welstandscommissie Den Haag.

Later deze week publiceren we een volledig In Memoriam.

 

Reageer op dit artikel