nieuws

‘Geef ons het probleem, niet de oplossing’

Geen categorie

Harm Tilman sprak met Joost Ector, Erik de Geus en Lennaert van Capelleveen van Ector Hoogstad Architecten. Het bureau staat bekend om de succesvolle ontwerpen voor universitaire gebouwen. Op hun naam staan staan onder andere Orion wageningen UR en het Metaforum van de TU Eindhoven.

‘Geef ons het probleem, niet de oplossing’

In het interview worden ook de recente projecten in Delft, Utrecht en Groningen naar voren gehaald. Met deze ontwerpen probeert Ector Hoogstad ruimte voor interactie en creativiteit, voor samenwerking en ontmoeting te creëren. 

 

Zernikeborg, Groningen

Ector Hoogstad Architecten ontwierp voor de Rijksuniversiteit Groningen een nieuwe faculteit voor de bètawetenschappen: Zernikeborg. Met vijf verdiepingen en een totale lengte van 260 meter en een breedte van 63 meter biedt het gebouw plaats aan zo’n 1500 studenten en 850 medewerkers. In het gebouw is veel ruimte voor laboratoria en practicumonderwijs.

Reageer op dit artikel