nieuws

Design van de Week: Rijkswachters door Studio Hamerhaai

Geen categorie

Nu het Rijksmuseum volledig geopend is en alle kunstschatten hun plekje hebben gevonden in de zalen en de depots, is het overgrote deel van de transportkisten waar de schatten jarenlang in opgeborgen zaten, niet meer nodig. Studio Hamerhaai redt de transportkisten van de afvalhoop en maakt er mooie robots van.

Design van de Week: Rijkswachters door Studio Hamerhaai

De ontwerpers van Studio Hamerhaai maakten van de transportkisten robots met een verhaal. Elke robot heeft zijn eigen verhaal. De nieuwe eigenaars kunnen online opzoeken welk kunstwerk hun robot al die jaren heeft beschermd. Daarnaast heeft elke robot een kastje als buik, waardoor de robot – of Rijkswachters, zoals de ontwerpers ze noemen – opnieuw hun rol als beschermers van schatten kunnen vervullen.

De grootste versie van de Rijkswachters is een meter hoog en heeft jampotjes als ogen, voorzien van lichtjes.

Reageer op dit artikel