nieuws

Design van de week: Kvadrat Roller Blinds door Ronan en Erwan Bouroullec

Geen categorie

Rolgordijnen zijn niet de meest in het oog springende onderdelen van een interieur. Maar zeker in een kantooromgeving kunnen ze van grote invloed zijn op de sfeer van de ruimte. De gebroeders Bouroullec ontwierpen voor stoffenmerk Kvadrat de serie Roller Blinds. Met gevoel voor materiaal en detaillering. Kvadrat zorgde voor slimme stoffen die licht absorberen en reflecteren als dat nodig is.

Design van de week: Kvadrat Roller Blinds door Ronan en Erwan Bouroullec

Dankzij de slimme stoffen kunnen lichtniveaus, schitteringen en de temperatuur tot een bepaalde hoogte worden geregeld. Hierdoor zorgen de Roller Blinds voor een consistent en comfortabele omgeving.

 

Voor de meeste ramen is een bepaalde vorm van lichtmanagement nodig. De rollerblinds van Kvadrat reflecteren en absorberen licht om controle te bieden op schaduw, glans, thermisch comfort en individuele behoeften wanneer de lichtomstandigheden veranderen.

 

Voor de Rolgordijnen ontwikkelden de Bouroullec-broers drie Kvadrat-stoffen: de Stratus, de Nimbus en de Cumulus. Deze maken het mogelijk om een monochrome look – of gedurfde contrasten te creëren. En als je de kleur zat bent, kunnen de stoffen gemakkelijk worden veranderd.

 

Speciale vermelding verdient de detaillering van het aluminium bevestigingsmechanisme. Er zijn geen schroeven of scharnieren zichtbaar waardoor een strak beeld wordt gerealiseerd. Het systeem kan worden uitgevoerd in kettingbediende, schakelaarbediende en op afstand bestuurbare versies.

De Roller Blinds zijn exclusief voor de projectmarkt bedoeld en zijn alleen verkrijgbaar in Duitsland, de Benelux en Denemarken.

Reageer op dit artikel