nieuws

KPMG-gebouw herbestemd tot gated community

Geen categorie

Na vijf jaar leegstand is er eindelijk een herbestemmingsplan voor het KPMG-gebouw in Amstelveen. Als het aan de huidige eigenaar, de Duitse belegger CRI, ligt, biedt het kantoor straks ruimte aan 400 luxe appartementen in het topsegment. Hiermee wordt gemikt op de grote expat-gemeenschap in de gemeente. De typische antroposofische architectuur van Alberts & van Huut vormt een uitdaging voor de transformatieplannen.

KPMG-gebouw herbestemd tot gated community

De term ‘Gated Community’ moet volgens een adviseur van de eigenaar met de nodige nuancering worden gehanteerd. Volgens de eigenaar zijn expats een hoog luxeniveau gewend, met daarbij behorende privacy en veiligheidsmaatregels. Er zal echter geen hoog hek komen met bewaking, hoogstens een huismeester en een parkeergarage met kentekenherkenning.

Beren op de weg

Voordat de appartementen kunnen worden gerealiseerd, zal het plan nog langs de gemeenteraad moeten. Die zal het bestemmingsplan moeten wijzigen zodat een woonbestemming mogelijk wordt. Ook kan de ligging langs de A9 een probleem gaan vormen. De regels voor geluidsbelasting op een gebouw met een woonbestemming zijn zwaarder dan bij een kantoorgebouw.

Het KPMG-gebouw staat bekend vanwege het strafrechtelijke onderzoek naar een grootscheepse fraude die gelinkt wordt aan de bouw ervan.

Reageer op dit artikel