nieuws

ZECC en BOEI herbestemmen Polygonale Loods Tilburg

Geen categorie

BOEi en ZECC zijn geselecteerd om een markant staaltje spoorwegarchitectuur in de Spoorzone van Tilburg te herontwikkelen. Ze doen dit in partnerschap met EVE Tilburg, die het gebouw straks gaat exploiteren. Er komen straks een Restaurant, Foodmarket, terras en een Wijnbar. BOEi zorgt voor de restauratie, herbestemming, investering en het beheer van de monumentale Polygonale Loods.

ZECC en BOEI herbestemmen Polygonale Loods Tilburg

BOEi is een non-profit organisatie met als doel het behouden van cultureel erfgoed zoals religieuze, agrarische en industriële monumenten. In de afgelopen 20 jaar heeft BOEi een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het restaureren en herbestemmen van verschillende toonaangevende projecten zoals de Zwarte Silo in Deventer en de Soyafabriek Cereol in Utrecht.

ZECC is geselecteerd, omdat ze de opdrachtgever wisten te verrassen met een efficiënte en speelse indeling van de Polygonale Loods. De bijzondere draaibare schijf waar de loods aan gelegen is, blijft intact en is geïntegreerd in het terras.

“Voor het realiseren van onze plannen hadden we ons geen betere partner dan BOEi kunnen wensen”, aldus André van der Zalm namens EVE Tilburg. “De kennis en ervaring die BOEi meebrengt op het gebied van herbestemmen van erfgoed en monumenten is van grote toegevoegde waarde voor het gebouw en de Spoorzone als geheel.”

“Een gebouw als de Polygonale Loods is voor ons een pareltje om aan te mogen werken”, aldus Arno Boon als directeur van BOEi. “De combinatie van de plek en het gebouw met de draaischijf verdienen een tweede leven. Samen met EVE geloven wij de nodige levendigheid in de Spoorzone te kunnen brengen.”

Gezamenlijk hebben BOEi en EVE het Utrechtse architectenbureau ZECC na een selectieprocedure gevraagd om de plannen vorm te gaan geven.  EVE is de naam van het Restaurant, Foodmarket, terras en Winebar die in de Polgonale Loods gevestigd gaan worden aan het nieuwe stationsplein in Tilburg. EVE staat voor Eten Voor Eten, een deel van de opbrengst van deze formule wordt gedoneerd aan het UNHCR World Food Programme.

Reageer op dit artikel