nieuws

Rappen voor een baan bij BIG

Geen categorie

Wie wil gaan werken bij een star-architect moet van goeden huize komen. Naast excellente resultaten op je ontwerpopleiding moet je aanzienlijke werkervaring hebben en minstens een paar eervolle vermeldingen bij diverse prijsvragen hebben gehaald. Maar zelfs dan is de kans groot dat je sollicitatie op de grote stapel belandt bij alle andere hoogvliegers die dezelfde ambitie hebben als jij. Wat kun je nog doen om eruit te springen?

Rappen voor een baan bij BIG

Etiènne Duval besloot om het eens helemaal over een andere boeg te gooien. In plaats van een keurig verzorgde portfolio op te sturen, besloot hij zichzelf op een andere manier in de kijker te spelen. Hij programmeerde een beat, rapte er een sollicitatietekst overheen en maakte er een video bij waar de architectonische strips van BIG-voorman Bjarke Ingels bleek bij afsteken.

Duval uploade de video naar Youtube onder de titel ‘Yo is more’. Daarin stelt hij zich in anderhalve minuut voor aan Bjarke. In een vloeiende rap komt zijn hele CV voorbij, zelfs zijn korte carrière als DJ-ende kaasmaker wordt niet vergeten.

Of zijn sollicitatie succesvol is verlopen, weten we niet. Maar het kan als een goed teken beschouwd worden dat Bjarke zelf via sociale media de video verder verspreidde met de tekst “Cover letter 2.0”.

Reageer op dit artikel