nieuws

Intelligent ontwerp vergroot duurzaamheid

Geen categorie

Ontworpen en gebouwd met het breeam-label in gedachten ontving The Edge aan de Amsterdamse Zuidas de hoogste score die ooit aan een nieuw gebouwd kantoorgebouw is toegekend.

Intelligent ontwerp vergroot duurzaamheid

Een verfijnd datasysteem maakt het gebouw tot een van de meest duurzame ter wereld. Met behulp van hun smart phones kunnen medewerkers bijvoorbeeld klimaat en licht op hun individuele werkplek regelen, en wordt de beste ruimte voor je werk van die dag bepaald, alsmede de route ernaartoe.

Philips leverde hiervoor technologie in de vorm van licht-, bewegings- en warmtesensoren. Architect Ron Bakker van bureau plp Architecture vindt dat deze slimme technologie een ‘gamechanger’ is in het architectonisch ontwerp.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel