nieuws

BNA crowdfundt BIM Loket bijdrage

Geen categorie

Onlangs is het BIM Loket opgericht. De stichting moet zich ontwikkelen als centraal aanspreekpunt voor informatie over open BIM-standaarden. Het BIM Loket verbindt de relevante kennisorganisaties en hun BIM-standaarden in Nederland en coördineert en versterkt de onderlinge aansluiting, zowel nationaal als internationaal. De BNA is samen met andere brancheorganisaties gevraagd hieraan een bijdrage te leveren. Dat doet ze door middel van een crowdfundingactie.

De crowdfundingactie kan in feite gezien worden als een verzoek aan architecten om de doelstellling van het BIM Loket te ondersteunen. Het loket is immers al operationeel. Ze heeft echter wel werkkapitaal nodig om haar werk te kunnen doen. 

Belang voor architecten

Architecten die nog twijfelen wat het BIM Loket voor ze kan betekenen: onlangs nog nam het loket de NL/SfB classificatiestandaard onder haar hoede. Deze open BIM-standaard wordt door architecten veel toegepast, beheer door het BIM Loket kan ervoor zorgen dat ook andere partijen de standaard kunnen toepassen. Het loket is daartoe onder andere een gebruikershandleiding voor de NL/SfB-standaard aan het opstellen.

Wie de crowdfundingactie wil ondersteunen, kan terecht op de campagnepagina. Het doelbedrag dat de BNA bijeen wil krijgen is €5.000,-

Reageer op dit artikel