nieuws

Design van de week: Korgamy Vloerkleden door Karim Rashid

Geen categorie

Karim Rashid schuwt als ontwerper en persoon felle kleuren niet. In zijn ontwerpen en architectuur vloeien de kleuren en de vormen in elkaar over. Voor de vloerkledenfabrikant Lindström ontwerp Rashid een lijn kleurrijke tapijten. In tegenstelling tot het overgrote deel van zijn oeuvre staat in deze serie juist de geometrie centraal. De Korgamy-serie is geïnspireerd op de kubistische kunst uit het begin van de vorige eeuw.

Design van de week: Korgamy Vloerkleden door Karim Rashid

Zoals de oprichter van de vloerkledenfirma Erik Lindström het verwoordt: “Vloerkleden met een driehoekig motief zijn niet nieuw. Maar door zich te inspireren op deze kunststroming, heeft Rashid iets heel nieuws gecreëerd.”

 

De uitgebreide lijn biedt zowel exemplaren met felle kleurstellingen, als tapijten voor een meer ingetogen setting.

 

  

Reageer op dit artikel