nieuws

Design van de week: IKEA keuken upgrade door BIG

Geen categorie

Wie een nieuw onderkomen betrekt, sloopt vaak als eerste de keuken eruit. Een mooie designerkeuken staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje, maar ligt bij evenveel mensen buiten het budget. Het Deense bedrijf Reform weet raad. Met de zeer betaalbare IKEA keukens als basis, bieden ze bladen, fronten, kastdeuren en andere afwerkingsmogelijkheden aan. BIG maakte voor de firma haar eigen ‘hack’ voor de standaard IKEA keuken.

Design van de week: IKEA keuken upgrade door BIG

Reform ziet de keuken als de belangrijkste ruimte in het moderne huishouden. Ze stelt dat het echter op het gebied van design ook een van de meest ondergewaardeerde plekken is. Keukens zijn vaak zo wit en neutraal mogelijk. Daar wil de firma verandering in brengen. In samenwerking met Deense en internationale ontwerpers bieden ze alternatieven voor het standaard afwerkingsmateriaal aan voor het IKEA keukenassortiment.

 

Voor haar IKEA keuken-upgrade maakte de Bjarke Ingels Group gebruik van autogordels als deurgrepen, gecombineerd met deuren van blankgelakt hout en een donker blad van composiet of roestvast staal.

Naast BIG gingen ook Henning Larsen Architects en Norm Architects los op de IKEA keuken. De producten zijn beschikbaar vanaf september 2015.

 

Reageer op dit artikel