nieuws

Vakantietip: oneindige brug aan de Deense kust

Geen categorie

Nog inspiratie nodig voor vakantiebestemmingen? de Architect heeft wat tips voor architecten op zoek naar bijzondere gebouwen, locaties of evenementen. Vandaag de eerste vakantietip: een brug zonder begin of eind, die uitnodigt tot wandelen en mijmeren in het bijzondere kustlandschap rond Aarhus, Denemarken. Wandelaars kunnen vanaf de brug het landschap en de stad bekijken als een “eindeloze panoramische compositie”, aldus gjøde & povlsgaard arkitekter.

Vakantietip: oneindige brug aan de Deense kust

De ‘infinite bridge’ is ontworpen in het kader van het Sculpture by the Sea festival in Aarhus. De brug heeft een doorsnede van 60 meter en een omtrek van 180 meter.

Het doelloze van de exercitie zet volgens de ontwerpers aan tot contemplatie en ontspanning. “Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de natuur en het bekijken vanuit voorheen ondenkbare perspectieven.”


Fotograaf peter hastrup jensen

De brug is gesitueerd op de plek waar tot enkele jaren geleden een kleine pier stond. Het ontwerp heeft daarmee ook een historische referentie. De constructie bevindt zich deels op het waterfront, waar bezoekers op het vlonder kunnen stappen.

Reageer op dit artikel