nieuws

Innovation Center in Groothandelsgebouw Rotterdam

Geen categorie

Het Cambridge Innovation Center (CIC) opent een eerste buitenlandse vestiging in het Groothandelsgebouw aan het Weena in het Rotterdam Central District (RCD).

Innovation Center in Groothandelsgebouw Rotterdam

Begin deze week ondertekenden partijen een overeenkomst (letter of intent) voor de huur van 13.000 m2 op de begane grond, vierde etage en de voormalige bioscoopruimte van Kriterion. CIC wil in de komende vijf jaar meer dan 550 innovatieve bedrijven huisvesten en zo haar internationale community van ondernemers, investeerders en bestaand bedrijfsleven verder uitbreiden.

Het Amerikaanse CIC heeft in de Verenigde Staten een succesvolle infrastructuur voor innovatie en ondernemerschap ontwikkeld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cambridge, vlak naast het vermaarde Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Harvard, meer dan 800 startups en ondersteunende ondernemingen. Ook de aantrekkingskracht op de financiële markt is groot.

De combinatie van een hypermodern station met snelle openbaarvervoerverbindingen naar Amsterdam, Londen en Parijs en ontwikkelruimte in het hart van Rotterdam maakt RCD tot een unieke locatie en een mooie stadsentree. Door aanpassingen in de infrastructuur met de Weenatunnel, ondergrondse parkeergarage en fietsenstalling en verplaatsing van de trams en bussen is er een bruisend verblijfsgebied ontstaan.

De laatste jaren hebben zich veel nieuwe horeca, winkels en ondernemers gevestigd in RCD. Op het gebied van vastgoed is er veel gebeurd: het Groothandelsgebouw is duurzaam gerenoveerd evenals Central Post (een herontwikkeling van postdistributiecentrum naar bedrijfsverzamel- en kantoorgebouw) en Central Plaza. De laatstgenoemde heeft energielabel A en won de Award voor Duurzame Architectuur 2011 van de Dutch Green Building Council. Hilton heeft grootscheeps verbouwd en is in juni 2013 heropend. In het Weenahuis is 7.000 m2 kantoorruimte omgezet in hotelkamers voor Holiday Inn Express.

CIC versterkt de aantrekkingskracht van Rotterdam en regio voor internationale startups, buitenlandse investeerders en bedrijven. Het centrum werkt hierbij nauw samen met onder andere Rotterdam Partners en InnovationQuart.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 

Reageer op dit artikel