nieuws

Design van de week: Morning Dew kaptafel door Studio WM

Geen categorie

Een kaptafel lijkt iets uit vervlogen tijden, waarin huisvrouwen met een glas sherry binnen handbereik krulspelden inzetten. De interpretatie die Studio WM aan dit meubel geeft, doet deze connotaties als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ontwerpers Wendy Legro en Maarten Collignon ontwierpen een platform voor dagelijkse verzorging en welzijnsrituelen. De verfijnde vormgeving geeft pas in tweede instantie zijn functionaliteit bloot.

De ontwerpers lieten zich voor het ontwerp inspireren door de mysterieuze gelaagdheid van Zwitserse berglandschappen. Alle functionele opbergplekken zijn geïntegreerd in tafelblad.

In gesloten toestand onttrekt een melkglazen deksel de schoonheidsproducten en make-up aan het zicht, slechts een hint gevend van wat erachter schuilgaat. Twee melkglazen deksels markeren twee verdiepingen in het blad waar persoonlijke items opgeslagen kunnen worden.

De ronde spiegel kan worden gedraaid en is voorzien van een lichtgevende rand. De intensiteit van het licht kan door middel van een dimmer worden aangepast.

Reageer op dit artikel