nieuws

Design van de week: G-Star Prouvé RAW Office Edition

Geen categorie

In navolging van het succes van het crossover-project ‘Prouvé RAW’ uit 2011, sloegen het Nederlandse modemerk G-Star en designmerk Vitra wederom de handen ineen voor een limited-edition Prouvé-meubels. Ditmaal staat de werkomgeving centraal. Elk ontwerp uit de collectie is oorspronkelijk ontworpen door Jean Prouvé in de jaren veertig van de vorige eeuw voor enkele grote Franse bedrijven.

Design van de week: G-Star Prouvé RAW Office Edition

De meubels uit de Prouvé Raw Office Edition zijn geen saaie bureaustoelen of –tafels, maar meubels met smoel. Je huidige bureaustoel kan nog zo comfortabel, ergonomisch of lichtgewicht zijn, hij zal het altijd afleggen tegen de bonkige directeursstoel die Jean Prouvé rond 1940 ontwierp en die in volle retro-glorie zijn rentree maakt.

De meubels werden oorspronkelijk ontwikkeld voor het inrichten van het G-Star Hoofdkwartier in Amsterdam, ontworpen door OMA. 

De Prouvé Raw Office Edition omvat 11 verschillende stoelen, bureaus en lampen. Allemaal hebben ze een robuuste uitstraling dankzij de toegepaste materialen. Vooral het gepoedercoate plaatstaal doet het goed, gecombineerd met sobere en stevige stoffering. Om toch tegemoet te komen aan de wens tot comfort op de werkvloer, is bijvoorbeeld de iconische Standard Stoel uitgerust met een dikker zitkussen.

De limited edition-serie is uitgevoerd in een kleurenpalet dat doet denken aan het groen van klassieke industriële machines. Ondanks het feit dat de ontwerpen van Prouvé het uitgangspunt vormden, zijn noodzakelijke aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat de meubels tegemoet komen aan de moderne eisen die werknemers stellen aan hun werkomgeving. Niet alleen zijn de hoogtes aangepast, ook worden laptopsnoeren en –stekkers weggewerkt in bureaubladen.

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel