nieuws

Design van de week: Adidas schoenen van gerecylede visnetten

Geen categorie

De Amerikaanse organisatie Parley for the Oceans en sportmerk Adidas presenteerden onlangs op het hoofdkwartier van de Verenigde naties een schoen van gerecylede visnetten. Een effectieve manier om de problematiek van zwerfplastic in de oceaan aan de kaak te stellen. De visnetten werden door boten van Sea Sheperd uit het zeewater gevist tijdens een 110-daagse achtervolging van een illegale vissersboot.

Design van de week: Adidas schoenen van gerecylede visnetten

De schoen is in conceptfase, de eerste consumentenproducten worden dit najaar verwacht. Cyrill Gutsch, directeur van Parley, is trots dat een groot merk als Adidas zich inzet om zijn creatieve kracht in te zetten voor een goed doel. “Adidas laat zien dat het mogelijk is om iets problematisch als zwerfplastic in de zee om te zetten in iets cools.”


De visnetten die Ocean Sheperd oppikte uit de zee tijdens haar 110-daagse achtervolging.

De schoen is een van de voorbeelden van ontwerpinitiatieven die zich inzetten voor het opschonen van de oceaan. Nog even, en de plastic soep is de grondstof voor een lucratieve business. In ieder geval ziet de schoen van Adidas er goed genoeg uit om een verkoopsucces te worden. Hopelijk succesvol genoeg om dit soort drama’s in de toekomst te voorkomen.

 

 

Reageer op dit artikel