nieuws

Ole Scheeren toont ontwerp Guardian Art Center in Beijing

Geen categorie

Ole Scheeren toonde onlangs op de site van archdaily.com zijn ontwerp voor het Guardian Art Center in Beijing. In tegenstelling tot het ‘gebruikelijke’ werk van het bureau met veel hybride ruimtes, refereert dit gebouw in zijn schaal en materiaal naar de traditionele gebouwen in het op een steenworp afstand gelegen ‘Verboden Stad’ liggen.

Ole Scheeren toont ontwerp Guardian Art Center in Beijing

 

 

De lager gelegen verdiepingen van het ontwerp van Ole Scheeren, gaan een veilinghuis en een museum met 1700 vierkante meter tentoonstellingsruimte bevatten.  De verdiepingen worden een samenvoeging van kleine ‘korrelige’ blokken bekleed met steen dat perforaties krijgt die zijn afgeleid van een 700-jaar oude Chinese landschapsschilderkunst.

Ole Scheeren Guardian Art Center Beijing 

Ole Scheeren Guardian Art Center Beijing 

Het bovenste gedeelte van het gebouw, met daarin een hotel met 120 kamers en een restaurant, krijgt een gevel van oversized glazen stenen, die eveneens een symbolische verwijzing met zich meedragen, namelijk naar de materialen van de hutong. 

Ole Scheeren Guardian Art Center Beijing 

Ole Scheeren Guardian Art Center Beijing 

Lees het interview tussen ArchDaily en Ole Scheeren naar aanleiding van de onthulling van zijn plannen.

Ole Scheeren Guardian Art Center Beijing

Ole Scheeren Guardian Art Center Beijing

Reageer op dit artikel