nieuws

De mooiste architectuurfoto van maart

Geen categorie

De redactie van de Architect houdt van goede fotografie. Wij vinden dat een mooie foto tot zijn recht moet komen in ons tijdschrift. Daar besteden we veel aandacht aan. Elke maand hijsen we een van de mooiste foto’s uit de laatste editie op het schild. Ditmaal is een foto uit de serie Filip Dujardin maakte van de bushokjes voor Rotterdam Centraal.

De mooiste architectuurfoto van maart

Een paar weken geleden probeerde ik met mijn eigen camera een paar foto’s te maken van de bushokjes die Maxwan ontwierp voor Rotterdam CS. Dat bleek onmogelijke opgave. De wachtruimtes – door de ontwerpers ‘Canopies’ gedoopt – bestaan uit lichte draagconstructies van plaatstaal, met een dakvlak dat doet denken aan een opbollend vel papier. Mooi om te zien, maar in een drukke stationsomgeving niet goed op de foto te krijgen. Filip Dujardin wist in de hectiek echter ritmes te vinden die ordening aanbrengen in het beeld, waardoor de Canopies goed tot hun recht komen.

 

In het maartnummer van de Architect zijn meer foto’s uit de serie te zien, in combinatie met een artikel waarin wordt uitgelegd hoe het ontwerp tot stand is gekomen en hoe de architecten het voor elkaar hebben gekregen om de kosten voor deze juweeltjes gelijk te krijgen aan die voor een standaard bushokje.

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel