nieuws

Design van de week: Colour Tea Light Holder door Studio Thier & vanDaalen

Geen categorie

Met de kerst voor de deur neemt de behoefte aan sfeerverlichting in huis toe. Een geschikt moment om de laatste toevoeging aan de webshop van Thier & vanDaalen onder de aandacht te brengen. Het ontwerpersduo werkt al langer met spiegels en filters voor hun objecten. Dit basic ontwerp bestaat simpelweg uit een blokje hout en een filter naar keuze. Maar het effect is reuze sfeervol. Een kadotip voor onder de boom!

Design van de week: Colour Tea Light Holder door Studio Thier & vanDaalen

De theelichthouder is onderdeel van een serie objecten die allemaal van hetzelfde materiaal vervaardigd zijn. Alle objecten spelen met licht, reflectie en filters. Wie de theelichthouder bestelt, kan zelf kiezen uit welke houtsoort de basis is vervaardigd en welke filter meegeleverd wordt.

Door te spelen met de filters, kunnen verschillende effecten ontstaan. Als de filter tussen de vlam en een muur wordt geplaatst, ontstaat een kleurige reflectie, andersom ontstaat een gekleurde vlam. Twee translucente filters (wit en zwart) en een effectenfilter, zorgen ervoor dat de lichtbron subtiel gedimd wordt en vooral het indirecte licht van de vlam de omgeving verlicht. Extra filters kunnen los worden besteld.

Door verschillende theelichthouders en filters te combineren, ontstaat een oneindig aantal opstellingen in het interieur. Leuk om mee te experimenteren tijdens de donkere dagen.

Reageer op dit artikel