nieuws

Prijsvraag voor gezinsappartementen in Rotterdam

Geen categorie

In Rotterdam moet een nieuw type woning komen: het gezinsappartement. Dat is de inzet van een prijsvraag die de gemeente heeft uitgeschreven met Architectuur Lokaal. Teams van architecten, bouwbedrijven, projectontwikkelaars en groepen van particulieren krijgen de kans om een kavel van 600 m2 ‘op een plek met uitzicht op de skyline en de rivier’ te bebouwen met een complex van zes tot tien lagen.

Prijsvraag voor gezinsappartementen in Rotterdam

Er is behoefte aan het gezinsappartement, stelt de gemeente op basis van onderzoek van de BNA. ‘Gezinnen die in de stad willen wonen, zoeken niet zozeer naar oneindig veel ruimte, maar vooral naar flexibiliteit. In aanvulling op de gezinnen die een woning met tuin zoeken, is er een groep (jonge) gezinnen die zoekt naar een flexibel in te richten appartement, al dan niet met collectieve ruimten, in de nabijheid van stedelijke voorzieningen’, aldus de gemeente in het persbericht over de prijsvraag.

Over de locatie wil een gemeentewoordvoerder alleen kwijt dat die ‘wat meer stedelijk en redelijk centraal’ is.

Een jury met voorzitter-zonder-stemrecht Hans van Rossum (hoofd gebiedsontwikkeling gemeente Rotterdam) beoordeelt de inzendingen op creativiteit, innovatie, haalbaarheid en de mate waarin het plan integraal is. Op 17 november is er een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden in deelname in gebouw De Rotterdam. Aanmelden voor dat samenzijn kan tot 13 november.  De registratie voor deelname aan de prijsvraag sluit 5 februari 2016. Meer informatie is te vinden op de website van Architectuur Lokaal.

Reageer op dit artikel