nieuws

OMA’s Interlace beste gebouw van het jaar wereldwijd

Geen categorie

Tijdens het World Architecture Festival in Singapore ontving OMA’s Interlace afgelopen weekend de Building of the Year Award. Het megacomplex, dat bestaat uit 31 gestapelde appartementencomplexen met een totaal oppervlak van 170.000 vierkante meter, werd door Juryvoorzitter Peter Cook getypeerd als een ‘game changer’. En dat wil heel wat zeggen uit de mond van iemand die in de jaren zestig en zeventig wandelende steden en opblaasbare gebouwen bedacht.

OMA’s Interlace beste gebouw van het jaar wereldwijd

De Interlace is ontworpen door Ole Scheeren toen hij werkzaam was bij OMA. Tegenwoordig runt hij zijn eigen architectenbureau. De Interlace, dat toevallig in dezelfde stad staat als waar de uitreiking plaatsvond, werd door Archigram-oprichter Peter Cook een ‘major urban statement’ genoemd. “Het gebouw geeft je een horizontale stad waartussen ruimte en vegetatie is verweven. Het is een echte game-changer… iets wat je je altijd zult herinneren in je verdere carrière als de eerste keer waarin iemand dit deed, met van die blokken in de hemel, met tuinen er bovenop.”

 

Het gebouw van OMA is de overall winnaar in een architectuurfestival waarin ruim 30 prijzen worden uitgereikt, van beste toekomstige project (Vancouver House in Canada door BIG) tot het beste hotel en leisure gebouw (Lanserhof in Lake Tegern (D)  door Ingenhoven Architects).

Reageer op dit artikel