nieuws

ICC officieel overgedragen

Geen categorie

Vanaf december betrekt het Internationaal Strafhof (ICC) officieel zijn nieuwe permanente huisvesting in het ontwerp van Schmidt hammer lassen architects uit Denemarken. Met de verhuizing verlaat het Strafhof de Haagse ARC aan de A12, waar de Rijksgebouwendienst 50.000 m2 huurde voor het ICC.

Het ICC werd gebouwd door de bouwcombinatie Visser & Smit Bouw en Boele & van Eesteren, beide onderdeel van VolkerWessels. Eigenaar van de 56.000 m2 omvattende nieuwe behuizing is ICC.

Het permanente onderkomen van het Internationaal Strafhof ligt dicht bij de Noordzee en is gesitueerd in een gebied tussen natuur en stad, in het glooiende duinlandschap aan de rand van Den Haag. Het gebouwencomplex bestaat uit zes torens die op de begane grond en eerste verdieping verbonden zijn. Ze bieden samen meer dan 1.200 werkplekken. Het hoogste gebouw is de 42 meter hoge Court Tower, waarin zich drie rechtszalen en het mediacentrum bevinden. In de openbare ruimte op de begane grond bevinden zich een tentoonstellingscentrum, publieke tribunes van de rechtszalen en een cafetaria. Het Strafhof ligt nu dichter bij het bijbehorende detentiecentrum en zal deel uitmaken van de Haagse Internationale Zone, waarin een aantal internationale organisaties gehuisvest zijn.

Reageer op dit artikel