nieuws

Design van de week: Blue Collar Ribbowls door Arian Brekveld

Geen categorie

Ontwerper Arian Brekveld maakt sinds 2012 prachtige porcelein-series voor Royal Delft. Zijn eerste ontwerpen waren de Blue Collar Bottles. Deze serie is onlangs aangevuld met de Ribbowls. Net als de flessen hebben de schalen naast hun praktische gebruik ook een decoratieve functie. Hiermee sluit Brekveld aan bij de 17e en 18e eeuwse traditie om uitbundig gedecoreerde kopjes en vazen in het zicht te plaatsen als bewijs van welvaart en goede smaak.

Design van de week: Blue Collar Ribbowls door Arian Brekveld

In het geval van de schalen koos Arian Brekveld ervoor om een groter deel van het voorwerp te decoreren. Royal Delft meesterschilder Simon van Oosten schilderde een bloemenmotief met een robuust karakter dat aansluit bij de vormgeving van de schaal.

 

 

De ribbels van de schalen geven de schalen iets mannelijks. De lijnen lopen door tot aan de onderzijde, waardoor ze de schaal zelf iets op lijken te tillen.

 
Prototypes voor de Blue Collar Ribbowls

Reageer op dit artikel