nieuws

Vernieuwd Cobouw.nl toegankelijker

Geen categorie

We feliciteren vandaag onze collega’s van Cobouw met de vernieuwde website. Verbetering van de toegankelijkheid is hierbij een van de belangrijkste uitgangspunten. Alle artikelen op Cobouw.nl zijn op mobiele telefoons en tablets optimaal te lezen. Bovendien kunnen ook Android-gebruikers het dagblad voor de bouw voortaan digitaal lezen in een web-app.

Vernieuwd Cobouw.nl toegankelijker

Cobouw.nl is opnieuw vormgegeven, en krijgt een frissere uitstraling en een overzichterlijker indeling. De site is volledig ‘responsive’. Dat wil zeggen dat Cobouw.nl goed benaderbaar is vanuit alle mobiele applicaties. Met mobiele telefoon of tablet zijn artikelen via één klik gemakkelijk te lezen.

Niet alleen bezitters van een iPhone of iPad, maar ook Android-gebruikers kunnen het dagblad vanaf vandaag elke dag digitaal lezen. Abonnees kunnen hun eigen web-app aanmaken, door een snelkoppeling op het beginscherm van hun tablet of smartphone te plaatsen. De app, zoals die nu bestaat voor iPhone en iPad, komt te vervallen.

Elke dag stelt Cobouw één groot onderwerp in de bouw centraal in een themaverhaal, de ‘top story’. Het belangrijkste nieuws over dit onderwerp ontvangen abonnees ’s ochtends in hun mailbox. In de loop van de dag zien ze over dit onderwerp meer reacties en achtergronden tegemoet op Cobouw.nl, en in de tweede nieuwsbrief van die dag.

Nieuw is dat de redactie op alle werkdagen een van de Bouwberichten belicht. In deze artikelen beschrijven wij achtergronden en bijzonderheden van telkens één project. Vanuit deze beschrijving kunnen lezers doorklikken naar het bewuste Bouwbericht, met contactgegevens van alle betrokken partijen. 

Visueel aantrekkelijker

Hoe leuk en spectaculair het is om in de bouw te werken, laat Cobouw elke dag zien op de XL-foto. De Bouwfoto van de Dag heeft een prominente plaats op de nieuwe website.

Op Cobouw.nl is sowieso meer ruimte voor beeld. Foto’s bij artikelen zijn groter en aantrekkelijker gepresenteerd. Ook publiceert Cobouw ten minste één keer per week een interactieve grafiek op basis van voor de bouw relevante data. 

Lees meer over de vernieuwingen op Cobouw.nl/vernieuwt

Reageer op dit artikel