nieuws

Trap met uitzichtplatform kalksteengroeve Luikerweg hersteld

Geen categorie

Tussen de oude Luikerweg, op de Sint-Pietersberg en de kalksteengroeve van cementproducent ENCI in Maastricht wordt deze week gevierd dat de nieuwe trap en het uitzichtplatform gereed is gekomen. De nieuwe trap van 40 meter hoog zorg voor een betere bereikbaarheid en is onderdeel van het Plan van Transformatie van het ENCI-gebied. Het ontwerp is van Rademacher & de Vries Architecten.

Trap met uitzichtplatform kalksteengroeve Luikerweg hersteld
Trappartij met uitzichtplatform ENCI groeve (ingediend door Castermans Engineers)

In de loop van 2016, nadat de trap is ingericht en de kalksteengroeve veilig is gesteld voor publiek,  is de trap te gebruiken. Het uitzichtplatform is vanaf deze week, na de officiële opening, toegankelijk voor bezoekers. 

Met de komst van het ontwerp van Rademacher & de Vries architecten is een klein deel van de oude route tussen Maastricht en Luik in ere hersteld.

Impressies: Rademacher & de Vries Architecten

Projectleiding van de bouw is in handen van Natuurmonumenten (toekomstig eigenaar van de trap), engineering is gedaan door Castermans Engineers en Knols Projects tekent voor de bouw. Natuurmonumenten (afdeling Gebouwen) en Castermans Engineers vormen de directie van het project.

Reageer op dit artikel