nieuws

Grootste 3D geprinte gebouw ter wereld op Beijing Design Week

Geen categorie

Het paviljoen dat Laboratory for Creative Design maakte voor de Beijing Design Week zal worden opgenomen in het Guinnes Book of World Records als grootste 3D geprinte structuur ter wereld. Het bestaat uit 1086 verschillende 3D-geprinte elementen. Samen vormen ze een acht meter lange, drie meter hoge overspanning. Het paviljoen bestaat uit drie identieke delen die aan elkaar worden gekoppeld.

Grootste 3D geprinte gebouw ter wereld op Beijing Design Week

De drie elementen van het paviljoen op de Beijing Design Week kunnen ook apart van elkaar worden ingezet, waardoor ze zich kunnen aanpassen aan de activiteiten die er worden gehouden.

 

30 dagen op 20 printers

Het printen van het paviljoen kostte 30 dagen op 20 groot-formaat printers. Een team van 15 man was 12 dagen bezig met het monteren van de elementen.
In zekere zin is de architectuur van het paviljoen antropomorf. De ontwerpers van LCD vertellen dat ze de vorm afleidden van onderzoek naar insectencocons. Door het paviljoen op te vatten als een ‘parent body’ ontstond een structuur die alle denkbare activiteiten kan accommoderen.

Hieronder meer beelden van het imposante paviljoen.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel