nieuws

Vormgeven aan laboratoria in kennisnetwerken

Geen categorie

Het ontwerpen van laboratoria is een vak apart. Los van de technische prestatie ontstaat het besef dat er meer nodig is om innovatie te bevorderen. Roy Pype, associate partner bij Wiegerinck architectuur stedenbouw, deed onderzoek naar de typologie en schreef er een artikel over in de Architect.

Vormgeven aan laboratoria in kennisnetwerken

“Elementen als transparantie, openheid, en de implementatie van het Nieuwe Werken spelen volop mee bij het ontwerpen van onderzoeksomgevingen’, aldus Roy Pype. “In deze omgevingen zoeken universeel breed opgeleide kenniswerkers elkaar in onverwachte horizontale combinaties op. Het netwerk waarin zij zich bewegen verschuift van het statische bezit naar flexibel gebruik van een (inter)nationaal netwerk aan onderzoeksvoorzieningen.”

Dat de snelle ontwikkelingen hun effect hebben op de wijze waarop laboratoria worden vormgegeven, maakt dit artikel uiterst nuttig voor architecten die zich bezighouden met het ontwerpen van onderwijsinstellingen en onderzoeksinstellingen.

Het artikel is te lezen in de Architect, nummer 9, 2014/2015

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel