nieuws

Eerste beelden van het spectaculaire Serpentine Pavillion door Selgascano

Geen categorie

Het paviljoen dat gemaakt lijkt voor Instagram, zo typeerde architectuurcriticus Olly Wainwright het Serpentine Pavillion van 2015. Het afgelopen weekeinde was het amorfe, vrolijk gekleurde paviljoen voor het eerst open voor pers en genodigden. Een handjevol officiële persfoto’s is ondertussen vrijgegeven, terwijl op Twitter en Instagram het paviljoen al van alle kanten is gefotografeerd.

De architecten die dit jaar het paviljoen hebben ontworpen, Selgascano, zijn nooit vies van wat kleur in hun projecten. Maar het Serpentine Pavillion is een hoogtepunt op dat vlak. Het ontwerpersduo bedacht een tweelaags amorfe structuur, voorzien van een iridiserend EFTE-doek in verschillende kleuren en gekleurde banden die tussen het frame gespannen zijn.

De architecten stelden de ervaring voor de bezoeker centraal. Deze wordt, zodra hij door een van de diverse openingen binnengekomen is, ondergedompeld in een nieuwe wereld.

 

Om het gewenste architectonische beeld te bereiken, werd het uiterste gevraagd van de constructie. Het minimalistisch stalen frame is stijf genoeg om het EFTE-doek in staat te stellen om te vervormen. Zodra het zonlicht op het doek valt, ontstaan in en om het paviljoen dynamische gekleurde reflecties. Op Instagram zijn al tientallen foto’s te vinden van de omgeving, genomen door de folie heen. Hierdoor ontstaan surrëele beelden.

Hieronder enkele Instagram-foto’s en een Instagram-video, gemaakt door Iwan Baan.

 
Het ontwerpersduo van Selgascano, poserend voor een persfoto.

 
Het officiële persmoment, gezien vanuit het interieur.

 
Klik op de foto om de Instagram-video te openen.

Reageer op dit artikel