nieuws

Object Rotterdam bezet cruiseschip

Geen categorie

Tot en met 8 februari staat het cruiseschip SS Rotterdam in het teken van design. Meer dan 50 nationale en internationale deelnemers tonen hun bijzondere objecten uit verschillende kunstdisciplines. Een bezoek aan Object is dit jaar een ware ontdekkingstocht. De wisselwerking tussen schip en design is prikkelend.

Om je bezoek aan Object Rotterdam iets eenvoudiger te maken hebben we hieronder alvast een lijstje samengesteld met de mooiste plekken en wat je daar kunt verwachten.

In de historische La Fontaine zaal

is het werk van 20 deelnemers te bewonderen die werken met bijzondere materialen. Monumentale objecten van keramiek en marmer worden afgewisseld met ontwerpen van hout en textiel.

Fotograaf Tom Boltendal

De Glass Enclosed Promenade

is een groot overdekt buitendek met prachtig uitzicht waar nog eens 35 deelnemers hun designs tentoonstellen. Hier vind je unieke mode- en woonaccessoires maar ook productontwerpen en industriële producten in kleine oplage. Vanuit deze promenade kan de bezoeker een kijkje nemen op de indrukwekkende boeg van het schip.

Op het Main Deck van het schip

zijn verschillende hotelkamers door deelnemers ingericht en te bezoeken. Beeldend kunstenaar Fransje Killaars maakt een ruimtevullende installatie van textiel en ontwerper Jacob de Baan een installatie met licht. Tijdens OBJECT richt modekenner Margreeth Olsthoorn in een van de kamers een pop-up store in. De hotelkamers voeren naar het oude Trossendek dat eenmalig wordt opengesteld voor publiek. In deze grote en ruwe ruimte creëert beeldend kunstenaar Klaas Kloosterboer – een Nederlandse schilder die grote sculpturale werken maakt – speciaal voor deze plek een kunstwerk met de geheimzinnige titel ‘De Verstekeling’.

Fotograaf Tom Boltendal

In de grote Odyssee zaal op het B-Deck

vinden gedurende de beursdagen inspirerende design talks plaats in samenwerking met verschillende designplatforms waaronder BNO/Romeo Delta. Op zaterdag 7 februari vertellen onder anderen beeldend kunstenaar Joep van Lieshout, ontwerper Richard Hutten en architect Bořek Šípek over hun ‘objects of desire’. Op zondag 8 februari worden verschillende lezingen over de geschiedenis van het SS Rotterdam en de bijzondere inrichting gegeven. Een groot aantal bekende Nederlandse architecten en kunstenaars hebben aan de vormgeving van het schip een bijdrage geleverd.

Fotograaf Tom Boltendal

Een gratis shuttle service brengt OV-reizigers van metrostation Wilhelminaplein (Nieuwe Luxor) naar het SS Rotterdam.

 

Reageer op dit artikel