nieuws

Glazen gevelpanelen tot vijftien meter hoog

Geen categorie

Seele komt met een droom voor wie van vlak en strak houdt: 100 % glazen gevelpanelen tot vijftien meter hoog. Dat zijn vier verdiepingen, die met één paneel worden afgedekt. De zelfdragende panelen behoeven geen frames en deuren en ramen geen kozijnen.

Glazen gevelpanelen tot vijftien meter hoog

Een zo vlak mogelijke gevel, zonder schaduwlijnen, Dat is het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de Iconic Skin. De gevel bestaat geheel uit glas, waarbij architecten zelf kunnen bepalen welke delen ze transparant laten en welke delen dienen te worden bedrukt met keramische lak. Hiermee zijn opake prints te maken.

De gevelpanelen meten standaard 320 bij 400 centimeter, maar zijn ook leverbaar tot 750 centimeter breed bij 320 hoog of van 320 centimeter breed bij 1500 hoog.Deuren, ramen en ventilatieopeningen zijn kozijnloos te integreren. De bedrading voor installaties wordt in de opake delen weggewerkt.

 

Foto René Müller Photographie/seele

De U-waardes van de gevel bedragen 0,8 W/m 2 K waar deze transparant is en 0,2 W/m 2 K voor de opake gedeeltes. Seele kan de energieprestatie desgewenst verder verbeteren door zonwering te integreren in de spouw.

Er zijn overigens wel grenzen aan de ontwerpvrijheid. Aan de rand van elk moet in de breedte bijvoorbeeld 12 centimeter opaak zijn en in de hoogte 25.

Reageer op dit artikel