nieuws

Waarom dit artikel? Interview met de Zwitserse ontwerper Camille Blin

Geen categorie

Onze vaderlandse tijdschriften en kranten staan bol van items over jonge ontwerpers, Nederlands design en interviews met ontwerpers van eigen bodem. Ergens is de aandacht voor onze designproductie doorgeslagen naar een niveau dat nog het best te omschrijven is als navelstaarderij. Wij vinden het tijd voor een tegengeluid. De komende maanden publiceert de Architect een serie interviews met buitenlandse ontwerpers waarin specifiek wordt ingegaan op de ontwerpcultuur in hun land. Ze doen dat aan de hand van hun eigen ontwerpen, maar ook die van collega’s en studenten. Door het belichten van buitenlandse ontwerppraktijk, -cultuur en begeleidende infrastructuur, hopen we nuance aan te brengen in de discussie over de merites van Nederlands design.

Ons eerste interview belicht Zwitserland. Camille Blin geeft ons inzicht in de eeuwenoude liefdesverhouding van het land met kwaliteit en de diepere lagen die achter de uiterlijke verschijningsvorm verborgen liggen.

Camille Blin – Marble lamp

Over de ontwerper

Camille Blin is geboren in Frankrijk. Acht jaar geleden verhuisde hij naar Zwitserland om aan de ecal te gaan studeren. Hij studeerde af in 2009 en won met ‘Gradient’ de prijs voor beste afstudeerproject. Hij besloot in Lausanne te blijven, werd gastdocent aan de designopleiding en vestigde zich als zelfstandig ontwerper.

Adrien Rovero Studio – Clickazoo

Wil je de volledige serie interviews met buitenlandse ontwerpers lezen? Neem dan een abonnement op de Architect, de komende maanden komen Polen, Noorwegen en België aan bod.

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel