nieuws

I.M. Pei wint UIA Gold Medal

Geen categorie

Op 97 jarig leeftijd kan I.M. Pei nog een prijs mee naar huis nemen. De in China geboren Amerikaanse architect heeft de ‘Gold Medal’ van The International Union of Architects (UIA) gewonnen. Hij komt op een indrukwekkend lijstje. Ieoh Ming Pei won eerder onder andere de Pritzker Prize en de RIBA Royal Gold Medal.

I.M. Pei wint UIA Gold Medal

Hoewel de prijs niet zo bekend is, is het een prestigieuze onderscheiding door en voor architecten. Pei werd geselecteerd uit nominaties ingestuurd door organisaties over de hele wereld. De UIA waardeert Pei vanwege “zijn unieke stijl, zijn nauwkeurigheid en zijn spirituele verbinding met geschiedenis, tijd en ruimte.”

De UIA is een wereldwijde organisatie van nationale architectenbonden die opgericht is in Lausanne. Op 6 Augustus wordt de prijs uitgereikt op het UIA World Congress of Architecture in Durban, Zuid Afrika.

Reageer op dit artikel