nieuws

Het Klokhuis zoekt ontwerpers

Geen categorie

De publieke omroep NTR en Dutch Design Week (DDW) gaan samenwerken en starten dit najaar met ‘Het Klokhuis zoekt ontwerpers’. Dit tweejarige designprogramma voor kinderen omvat een wedstrijd, workshops en vijf televisie-uitzendingen over designers en hun werk. Ze gaan zelf als ontwerper aan de slag en kunnen ontwerpen insturen voor het ‘Design Klokhuisdiner’ tijdens DDW in 2015.

Het Klokhuis zoekt ontwerpers

 

De designwedstrijd wordt ingeluid met een reeks afleveringen van Het Klokhuis over bekende designers en hun ontwerpen (vanaf 23 september, elke dinsdag om 18.20 uur bij ZAPP op Nederland 3). Jonge kijkers die daardoor op ideeën komen of zelf designer willen worden, kunnen tot 19 december eigen ontwerpen insturen.

Een jury van bekende ontwerpers wijst in januari de winnaars aan. De beste ontwerpen worden uitgewerkt tot prototype door studenten van Design Academy Eindhoven en tentoongesteld tijdens het Design Klokhuisdiner van DDW 2015.

Workshop

Wedstrijddeelnemers die behoefte hebben aan extra inspiratie kunnen zich vanaf de eerste aflevering aanmelden voor de workshop ‘Iedereen aan tafel’, tijdens DDW 2014 (18-26 oktober) te volgen bij De Ontdekfabriek in Eindhoven. Kijk voor meer informatie, aanmelding en de downloadbare lesbrief vanaf 23 september op www.hetklokhuis.nl.

DDW 2014

De Dutch Design Week wordt dit jaar gebouden van 18 tot en met 26 oktober en heeft als thema ‘Now Future’. Aanmelden voor deelname kan via deze link nog tot 30 juni. 

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel